вівторок, 21 січня 2014 13:14

У Львові активісти другий день блокують військові частини
8

Фото: Ольга ШВЕД

21 січня вже другий день львів'яни продовжують блокувати виїзд військових до Києва. Заблокованими залишаються частина внутрішніх військ МВС на вул. Стрийській та військова  частина №3002 на вул. Княгині Ольги, 105.

Про це повідомляє кореспондент Gazeta.ua

20 січня військовослужбовці військової частини 4114 у Львові отримали наказ виїхати до Києва. За лічені хвилини військову частину оточили кілька десятків активістів, заблокувавши усі шляхи виїзду. А за годину участь у блокуванні вже брало не менше трьох тисяч людей і близько 200 автомобілів. Зараз позмінно чергують кілька десятків активістів. Звичайні люди приносять їм чай, каву, бутерброди та фрукти.

"Частина на Княгині Ольги займається конвоюванням,  вранці активістами було прийняте рішення під суворим контролем випускати автозаки і машини з конвоєм, а потім супроводжувати їх на автах. Адміністрація до наших дуже привітна, пропонували чаю і дров", - каже один із активістів.

Координують свої дії активісти через групи у соцмережах, повідомлення намагаються шифрувати: "На Княгині Ольги велика ймовірність виступу групи ВВ в найближчі дві години. Інформація від сесійних музикантів групи. Потрібно більше публіки і особливо машин!".

Також активісти створюють блок-пости на вул. Рубчака (військова частина ВВ), вул. Трускавецькій, Тролейбусній (база "Беркута") та біля інших військових частин. Зазначають, що сутичок між правоохоронцями і людьми не було, лише військові ведуть оперативну відеозйомку.

Усіх львів'ян закликають допомогти активістам, які тримають оборону, не випускаючи внутрішні війська до Києва.

Зараз ви читаєте новину «У Львові активісти другий день блокують військові частини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі