вівторок, 29 березня 2022 15:31

У Криму російська влада хоче "націоналізувати" пентхаус сім'ї Зеленського

У Криму російська влада хоче "націоналізувати" пентхаус сім'ї Зеленського
Пропозицію "націоналізувати" квартиру сім'ї Володимира Зеленського в Лівадії та віддати її біженцям з окупованих Росією територій Донецької та Луганської областей України озвучила російським ЗМІ глава російської адміністрації окупованої Ялти Яніна Павленко Фото: radiosvoboda.org

Російська влада окупованого Криму заявляє про намір "націоналізувати" на півострові майно громадян України, які підтримують свою країну під час війни. Це може торкнутися квартири сім'ї президента України Володимира Зеленського.

Підтримку громадянами України своєї країни кримська влада називає "зрадою". За допомогою російських спецслужб хочуть визначити, чиє майно необхідно "націоналізувати", пише Радіо Свобода.

"Стосовно тих, хто веде таку роботу, – вважаємо, що нині це зрада відкритим текстом… Звичайно, 100% такі рішення (про "націоналізацію" майна –Gazeta.ua) ухвалимо. З колегами з ФСБ ми всю ситуацію вивіряємо щодо всіх персонажів. Володимире Андрійовичу (Константинов, речник російського парламенту Криму – Gazeta.ua), у нас інструмент націоналізації присутній", – заявив російський глава окупованого Криму Сергій Аксьонов.

Пропозицію "націоналізувати" квартиру сім'ї Володимира Зеленського в Лівадії та віддати її біженцям з окупованих Росією територій Донецької та Луганської областей України озвучила російським ЗМІ глава російської адміністрації окупованої Ялти Яніна Павленко.

Це захід у відповідь на ухвалення закону України, що дозволяє примусово вилучати об'єкти власності Росії та її резидентів у країні без компенсації "через суспільну необхідність", у тому числі воєнну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Націоналізовують майно росіян: аграріям віддадуть міндобрива країни-агресора

"Хоча ми націоналізацією квартир українських чиновників не займаємося, але ось квартиру Зеленського я б із задоволенням забрала та віддала біженцям із Донбасу, які днями заїхали до Ялти. Поки що це приватна власність, але у разі націоналізації я особисто клопотатиму перед главою республіки (Сергієм Аксьоновим – Gazeta.ua) про передачу житла дітям із ДНР. Дуже сподіваюся на позитивний результат", - зазначила вона.

Квартира родини Зеленського розташовану в елітному житловому комплексі "Імператор" за однією адресою з Лівадійським палацом. Офіційно пентхаус належить дружині Володимира Зеленського Олені Зеленській.



Зараз ви читаєте новину «У Криму російська влада хоче "націоналізувати" пентхаус сім'ї Зеленського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі