вівторок, 18 квітня 2017 02:07

У Кремлі розповіли про телефонні переговори лідерів "нормандської четвірки"

У Кремлі розповіли про телефонні переговори лідерів "нормандської четвірки"
Нормандська четвірка зідзвонилася телефоном. Фото: REUTERS

Відбулася телефонна розмова президента Петра Порошенка з президентом РФ Володимиром Путіним, канцлером Німеччини Ангелою Меркель і президентом Франції Франсуа Олландом.

Про це в ніч на вівторок повідомила прес-служба Кремля.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко і Путін таємно зідзвонювалися - ЗМІ

Лідери країн "нормандської четвірки" підтвердили прихильність виконання Мінських угод у сфері безпеки та політичних аспектів врегулювання. Вони вітали домовленість про відновлення великоднього перемир'я і підкреслили важливість його суворого дотримання.

Лідери країн закликали активізувати роботу щодо вирішення проблеми обміну полонених за формулою "всіх на всіх".

Також висловили співчуття у зв'язку з погрозами в бік ОБСЄ.

Незважаючи на перемир'я, підконтрольні Кремлю бойовики на Великдень 22 рази обстріляли позиції Збройних Сил України, двоє українських військовослужбовців отримали поранення.

6 квітня в Мінську пройшла зустріч у "нормандському форматі" на рівні дипломатичних радників. Дипломатичні радники лідерів України, Німеччини та Франції засудили порушення бойовиками перемир'я з 1 квітня поточного року і закликали Росію розблокувати процес звільнення заручників на Донбасі, зокрема, напередодні великодніх свят.

Зараз ви читаєте новину «У Кремлі розповіли про телефонні переговори лідерів "нормандської четвірки"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі