середа, 02 грудня 2020 16:25

У корупційній справі, де фігурує заступник Єрмака, з'явилися нові подробиці

У корупційній справі, де фігурує заступник Єрмака, з'явилися нові подробиці
Президент Зеленський призначив Татарова заступником керівника Офісу президента у серпні.

Вищий антикорупційний суд арештував з альтернативою внесення застави заступника директора Державного науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС Костянтина Дубоноса. Чиновник фігурує в справі про заволодіння майном Національної гвардії.

Суд застосував до підозрюваного запобіжний захід з альтернативою внесення 1 млн грн застави. Термін дії арешту - до 30 січня 2021 року, повідомила Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

"Слідство вважає, що Дубонос отримав від Микитася хабар у вигляді паркомісця за 250 тисяч гривень. А натомість посадовець на папері зменшив суму збитків від справи з 81 мільйона до 7 мільйонів гривень.

Та найцікавіше інше. На засіданні прокурор озвучив інформацію, що між посадовцем компанії "Укрбуд" (Микитась очолював корпорацію. - Gazeta.ua) та нинішнім заступником голови ОП Олегом Татаровим відбувалось листування, в якому Татаров надсилав скан паспорту особи, на яку треба було зареєструвати паркомісце зі 100-відсотковою знижкою.

Цікаво, що й Микитась підтвердив передачу хабара Дубоносу під час допиту", - повідомляє Центр протидії корупції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Офісі президента займаються дискредитацією Зеленського

Колишнього народного депутата Максима Микитася підозрюють у незаконному заволодінні майном Національної гвардії на суму понад 81 млн грн. Розслідування ведеться з грудня 2017-го.

У 2000-х його будівельна компанія і Нацгвардія домовилися про зведення житлового комплексу на території військової частини. В обмін на 1 га землі в центрі Києва Нацгвардія мала отримати 50 квартир та 30 паркомісць. Згодом Нацгвардія відмовилася від нерухомого майна на Печерську в обмін на 65 квартир на околиці Києва, біля станції метро Червоний Хутір.

Микитась перебуває в СІЗО.

Зараз ви читаєте новину «У корупційній справі, де фігурує заступник Єрмака, з'явилися нові подробиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі