середа, 05 жовтня 2011 10:54

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

У Компартії здивовані, що Тимошенко хочуть посадити лише на 7 років

У Компартії здивовані, що Тимошенко хочуть посадити лише на 7 років

Фракція Компартії у парламенті не буде голосувати за декриміналізацію статті, за якою судять Юлію Тимошенко. Про це заявив народний депутат від КПУ Валерій Бевз.

Як повідомила прес-служба Компартії, Бевз нагадав, що президент Віктор Янукович вніс пропозиції, якими 17 статей вилучаються з Кримінального кодексу, і вони переводяться або в категорію адміністративних правопорушень, або взагалі забираються.

Парламентарій також нагадав, що сьогодні парламент розглядатиме низку законопроектів представників опозиції з декриміналізації 364 і 365 статей КК.
"Те, що пропонує президент, стосується злочинів проти власності, а те, що пропонують депутати - скасування 364 і 365 статей - це посадові злочини, зокрема, 364 ст., за якою судять Юрія Луценка - це зловживання владою і службовим становищем, а 365 ст., за якою судять Тимошенко - це перевищення влади і службових повноважень. Тому пропозицію президента і парламентаріїв я б змішувати не став", - пояснив Бевз.

"Для мене дивно, що прокурор попросив 7 років позбавлення волі для Тимошенко, що є нижчою межею покарання. Це говорить про те, що суддя може застосувати 66 та 75 статті, які передбачають пом'якшувальні обставини, якщо він знайде такі обставини", - додав комуніст.

Зараз ви читаєте новину «У Компартії здивовані, що Тимошенко хочуть посадити лише на 7 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі