вівторок, 04 жовтня 2011 14:37

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Кириленко запропонував парламенту декриміналізувати "статтю Тимошенко"

Кириленко запропонував парламенту декриміналізувати "статтю Тимошенко"

Член фракції "Наша України - Народна самооборона" В'ячеслав Кириленко пропонує декриміналізувати статті Кримінального кодексу, за яким зараз засуджують екс-прем'єр-міністра лідера партії "Батьківщина" Юлію Тимошенко, і підтримати відповідний законопроект у парламенті.

"Мій законопроект декриміналізуються ті статті, по яких висунуто звинувачення Юлії Тимошенко і Юрія Луценка. Мій законопроект чітко встановлює, що за політичні рішення має бути політична відповідальність", - сказав Кириленко в інтерв'ю журналістам у вівторок.

Він пояснив, що його законопроект відрізняється від законопроектів президента тим, що передбачає декриміналізацію, зокрема і тієї частини ст.365, за якою зараз засуджують Тимошенко і Луценка, а в президентському законопроекті мова йде "тільки про економічні злочини".

"Мова йде про те, що члени уряду несуть інший вид відповідальності, ніж ті громадяни, які підпадають під дію трудового законодавства і під дію закону про державну службу. Простіше кажучи, якщо уряд чи прем'єр-міністр приймають політичні рішення публічного характеру, щодо їх має місце політична відповідальність, якщо немає мотивів особистої вигоди", - сказав Кириленко.

Депутат пояснив, що політична відповідальність - це "розправа з боку виборців, падіння політичної підтримки, можливості впливу. Я думаю, що такого роду відповідальність і Тимошенко, і Луценко вже отримали". "Але кримінальні переслідування, які почалися після цього, не витримують ніякої критики", - сказав Кириленко.

"Тому я просто хочу допомогти владі, яка загралася в своїх політичних переслідуваннях. І нехай би більшість підтримала мій законопроект", - сказав він.

Коментуючи суть президентського законопроекту, Кириленко сказав: "Очевидно, вони мають на увазі когось зі своїх, хто за їхнім законопроектом буде позбавлений відповідальності за їхні злочини.

Зараз ви читаєте новину «Кириленко запропонував парламенту декриміналізувати "статтю Тимошенко"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі