пʼятниця, 30 вересня 2011 16:14

Литвин припускає, що Рада вже на наступному тижні може подумати над декриміналізацією "статті Тимошенко"

Литвин припускає, що Рада вже на наступному тижні може подумати над декриміналізацією "статті Тимошенко"

Голова Верховної Ради Володимир Литвин має намір на погоджувальній раді внести пропозицію розглянути питання про включення до порядку денного на пленарний тиждень президентського законопроекту про декриміналізацію господарських злочинів, а також інших законопроектів, які стосуються цієї теми.

"Я запропоную на погоджувальній раді (3 жовтня) усі законопроекти такого напрямку розглянути на предмет включення до порядку денного, а потім - працювати з базовим законопроектом, президентським", - сказав спікер журналістам у м. Новоград-Волинський (Житомирська обл) в п'ятницю.

Литвин висловив упевненість, що президентський законопроект буде включено до порядку денного сесії.

Спікер також зазначив, що подальша робота над внесенням пропозицій до законопроекту покаже розстановку сил в парламенті.

Литвин не став коментувати заяву народного депутата від Партії регіонів Дмитра Шенцева. "Я вважаю, що не моя справа - давати оцінки заявою політичної партії, враховуючи те, що я голова Верховної Ради, і мені треба робити все, щоб зберегти рівновагу, хоча б на мінімальному рівні діалог у Верховній Раді", - сказав він.

Спікер також припустив, що вищевказані законопроекти може бути включено до порядку денного для розгляду їх у середу, 5 жовтня.

Зазначимо, що заступник голови Партії регіонів, народний депутат Шенцев заявив, що Партія регіонів готова розглянути можливість декриміналізації статті 365 Кримінального кодексу, за якою звинувачують Юлію Тимошенко. "Головною умовою скасування кримінального покарання за цією статтею має стати відшкодування збитків, завданих державі, зокрема - НАК "Нафтогаз Україна", а також сплата всіх податків до державного бюджету за скоєння злочину", - підкреслив він.

Зараз ви читаєте новину «Литвин припускає, що Рада вже на наступному тижні може подумати над декриміналізацією "статті Тимошенко"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі