неділя, 30 грудня 2012 16:13

У Кличка пообіцяли зробити все, аби Україна не вступила до Митного союзу

У Кличка пообіцяли зробити все, аби Україна не вступила до Митного союзу
Фото: goodvin.info

Вступ до Митного союзу суперечить національним інтересам України.

Про це в ефірі телеканалу "Ера" заявив народний депутат фракції "УДАР" Ростислав Павленко.

За його словами, Україна повинна рухатися у напрямку євроінтеграції, як це прописано законом Про основи зовнішньої політики.

"Парламент повинен не допустити різкої зміни зовнішньополітичного курсу країни. У законі, ухваленому парламентом минулого скликання, чітко записано, що вибором і метою України є європейська інтеграція. Тому приєднання до Митного союзу суперечить національному законодавству. Опозиційні сили робитиму усе для того, щоб не допустити ратифікації документів про інтеграцію до Митного союзу", - наголосив Павленко.

Нардепутат нагадав, що у лютому 2013 року відбудеться саміт Україна-ЄС, на якому обговорюватиметься підписання угоди про асоціацію, яка є частиною Угоди про зону вільної торгівлі між Україною та Євросоюзом.

"Дуже багато залежатиме від того, наскільки серйозно українська влада поставиться до тих питань, які є у Європейського Союзу до України. Це питання відмови від вибіркового правосуддя, зміна виборчого законодавства і розслідування порушень під час виборів та питання здійснення реформ, чого також вимагають від влади і опозиційні сили у парламенті", - підкреслив Павленко.

Депутат від "УДАРу" зазначив, що до лютого у країни є шанс почати зміни у цьому напрямку і ініціювати їх як у виконавчій владі, так і в парламенті.

"Якщо це відбудеться, можна говорити про те, що у лютому будуть зроблені політичні кроки, які наблизять Україну та ЄС до підписання угоди", - зазначив Павленко.

Зараз ви читаєте новину «У Кличка пообіцяли зробити все, аби Україна не вступила до Митного союзу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

95

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі