неділя, 14 жовтня 2018 16:10

У Києві стартував марш націоналістів

У Києві стартував  марш націоналістів
На марш до Києва з'їхалися близько 20 тис. націоналістів із різних регіонів країни. Фото з відкритих джерел

У Києві проходить марш до 76-річчя створення Української повстанської армії.

У заході беруть участь активісти ВО "Свобода", "Національного корпусу", "Правого сектору", Конгресу українських націоналістів, ОУН, С14, ВО "Тризуб" імені Степана Бандери. Всього головними вулиця столиці пройдуть близько 20 тисяч людей.

Хода розпочалася о 16 годині біля пам'ятника Тарасові Шевченку. Активісти пройдуть бульваром Тараса Шевченка і Хрещатиком до Європейської площі. Там відбудуться мітинг і концерт гурту "Кому вниз". Організатори збираються встановити рекорд України з виконання гімну ОУН "Зродились ми великої години".

Під час маршу активісти скандують націоналістичні гасла, палять фаєри та стріляють петарди.

Через ходу перекривають з 15:00 вул. Володимирську (на ділянці від вул. Льва Толстого до бульвару Тараса Шевченка), бульвар Тараса Шевченка (на ділянці від вул. Володимирської до Бессарабської площі), вулицю Хрещатик (на ділянці від Бессарабської площі до Європейської площі та Європейську площу. Тролейбуси №5, 7, 8, 17 та автобуси № 24, 114, 118 призупинять рух.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві не дали знищити пам'ятник радянському генералу

14 жовтня вважається днем, коли створили Українську повстанську армію. Свято Покрови обрали, оскільки повстанці продовжували визвольну боротьбу за незалежність, започатковану запорізькими козаками. Для українського козацтва Покрова Пресвятої Богородиці була найбільшим святом, оскільки вони вірили у її особистий захист та протекцію.

З 2014-го указом президента Петра Порошенка на Покрову відзначають День захисника України.

Зараз ви читаєте новину «У Києві стартував марш націоналістів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі