субота, 26 листопада 2011 10:16

У Кабміні сфальсифікували рішення уряду на 30 мільярдів гривень

У Кабміні сфальсифікували рішення уряду на 30 мільярдів гривень

Рішення Кабінету міністрів схвалити законопроект Міненерговугільпрому про дозвіл НАК "Нафтогаз України" ввозити в 2012 році нафту без ПДВ було сфальсифіковано, оскільки насправді члени уряду на своєму засіданні проголосували за те, щоб відправити законопроект на доопрацювання.

Про це пише в своїй статті для ZN.UA директор консалтингової групи "А-95" Сергій Куюн.

За словами джерел у Кабміні, ініціатива міністра Міненерговугілля Юрія Бойка була розкритикована на засіданні за відсутність попереднього розгляду документа і через майбутні втрати бюджету.

"Яким же було здивування, коли з протоколу згаданого засідання, що з'явився ближче до кінця тижня, випливало, що законопроект Бойка було схвалено! Щоправда, цим протоколом Міненерговугільпрому доручається доопрацювати законопроект разом з Мінекономрозвитку і торгівлі, ДПА, АМКУ та Мінфіном і, довівши законопроект до регламентних вимог, подати Кабінету міністрів", — пише Куюн.

Експерт також повідомив, що для Мінекономрозвитку сама поява законопроекту Міненерговугільпрому стала абсолютною несподіванкою.

"Офіційно документи з Мінпалива зайшли до нас близько 11 години ранку 16 листопада, коли засідання Кабміну вже розпочалося", — сказав представник відомства.

Але ще більшим здивуванням, за його словами, стало те, що в п'ятницю, 18 листопада, надійшло протокольне доручення прем'єра Миколи Азарова за підсумками так званого "малого" Кабміну від 14 листопада.

"Папір свідчить, що там цей законопроект було розглянуто! Тим часом ніхто з опитаних учасників „малого" Кабміну згадати розгляд цього питання не зміг", — пише Куюн.

Як зазначає видання, за підрахунками консалтингової групи "А-95" збитки бюджету від майбутнього нововведення складуть від 25 до 30 млрд грн

Зараз ви читаєте новину «У Кабміні сфальсифікували рішення уряду на 30 мільярдів гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі