середа, 26 січня 2011 11:56

У Генпрокуратурі присягаються, що Тимошенко їх оббріхує

У Генпрокуратурі присягаються, що Тимошенко їх оббріхує

У Генпрокуратурі спростовують інформацію про те, що Юрію Луценку не дозволяють проводити конфіденційні зустрічі зі своїм адвокатом.

Про це заявили у прес-службі відомства, коментуючи відповідну заяву Юлії Тимошенко.

"Луценко вчора перебував на допиті у слідчого разом зі своїм адвокатом. Усі ці та інші звинувачення Тимошенко на адресу прокуратури є ні чим іншим, як намаганням здійснити тиск на слідство та спробою його дискредитації", - зазначили у ГПУ.

Також у повідомленні прес-служби наголошується, що "слідчі Генпрокуратури 17 січня поновили провадження у кримінальній справі стосовно Тимошенко на її прохання та звернення її адвоката".

"Учора під час допиту слідчий відмовив Тимошенко в задоволенні її клопотання про можливість поїздки до Брюсселя, оскільки вона представила запрошення без належного оформлення", - заявили у Генпрокуратурі.

Як заявили у відомстві, "дозволити виїзд особі, яка перебуває на підписці про невиїзд, – це не обов'язок, а право слідчого, тобто його пряма процесуальна компетенція".

Також, як повідомили у прес-службі, "слідчий в особливо важливих справах Генпрокуратури не задовольнив клопотання Тимошенко про закриття кримінальної справи, порушеної щодо неї за обвинуваченням у вчиненні тяжкого злочину".

Як відомо, напередодні, після допиту у Генпрокуратурі, Тимошенко заявила, що Луценка допитували в кімнаті навпроти тієї, в якій допитували її, і вона начебто чула, як він кричав.

"У тому, що там знущаються над ним, немає ніяких сумнівів. Йому заборонили зустрічі з адвокатом", - сказала Тимошенко.

Українська правда

Зараз ви читаєте новину «У Генпрокуратурі присягаються, що Тимошенко їх оббріхує». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі