пʼятниця, 26 листопада 2010 15:45

У Європарламенті здивовані протестами українців проти нового кодексу

У Європарламенті здивовані протестами українців проти нового кодексу

Депутат Європейського парламенту Марек Сівец не може зрозуміти, чому українські підприємці невдоволені новим кодексом.

Для нього видається неймовірним, коли уряд хоче щось добре для своїх громадян, а люди це не сприймають. Про це Сівец заявив на прес-конференції, коментуючи протести українських підприємців проти нового Податкового кодексу.

"Я не знаю, у чому полягає суть цього конфлікту, але ми слідкуємо за заявами українських офіційних осіб. З їх вуст звучить, що новий кодекс буде позитивний для української економіки", - сказав депутат.

На його думку, якщо уряд готує документ, а люди з ним не погоджуються, то "тут щось не так".

"Ми знаємо багато прикладів, коли в країнах добрі уряди, але люди виходять на вулиці і протестують проти них. На вулицях Європи часто виходять вчителі, представники виконавчої влади, студенти, робітників, але бізнесменів небагато. Має щось дуже серйозне статися, щоб вони вийшли на протест. Сподіваюся, що з приводу документу буде більш професійна економічна, а не політична дискусія", - сказав депутат.

Він повідомив, що Європарламент не обговорював проблему нового Податкового кодексу конкретно, але майже кожного тижня там згадують Україну.

Відповідаючи на питання про перешкоджання мітингувальникам з боку влади, Сівец сказав: "Право на мітинги - це базове право людини. Якщо це зібрання проходить у відповідності до закону, то правоохоронні органи мають забезпечити безпеку цього зібрання".

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «У Європарламенті здивовані протестами українців проти нового кодексу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі