пʼятниця, 26 серпня 2011 17:25

У Донецьку президента вітала спеціально виставлена масовка
19

Фото: Фото: Тетяна Заровна

Сьогодні до Донецька із робочим візитом побував президент країни. Віктор Янукович прибув у супроводі міністра енергетики та вугільної промисловості України Юрія Бойко і першого віце-прем'єр-міністра України Андрія Клюєва. В аеропорту президента зустрічали керівники області. На шляху прямування Віктора Януковича встановили білборди "Донеччина вітає Президента України". До моменту прибуття Януковича співробітники міліції повністю перекрили рух на центральній вулиці Донецька - Артема та прилеглих вулицях.

Візит розпочався з молебню заупокійного за загиблими шахтарями, який пройшов у Свято-Варваринської каплиці. Біля каплиці голову держави чекали керівники підприємств Мінвуглепрому. Щоб привітати президента, вишикувалися в шеренгу держслужбовці та дівчата в національних костюмах. Чиновники з обласної податкової адміністрації, яка знаходиться навпроти каплиці, тримали в руках державні прапори.

З каплиці президентський кортеж відправився до драмтеатру, де пройшло урочисте зібрання, присвячене Дню шахтаря. На всьому шляху маршруту - від каплиці до театру - по обидва боки дороги стояли працівники міліції.

На зборах у театрі були присутні близько 700 осіб, більшість - ветерани вугільної галузі, директори державних шахт і вугільних об'єднань. Останні прибули на дорогих автомобілях.

У ході урочистих зборів президент провів нагородження, послухав виступ Таїсії Повалій, Ірини Білик і вийшов до преси. Перед початком спілкування з журналістами в театральному холі керівник президентської прес-служби побудував в три ряди працівників вугільної галузі. Вони повинні були служити Віктору Януковичу фоном і позувати перед камерами. На питання навіщо це потрібно, працівник президентської прес-служби пояснив: "По-перше, це красиво, а по-друге, Віктор Федорович любить спілкуватися з людьми".

Виступаючи перед ЗМІ, Віктор Янукович зазначив, що шахтарі Україні нарешті відчули на собі як почав працювати Закон України "Про престижність шахтарської праці", прийнятий в 2008 році.

- Ми бачимо це по настрою людей, - сказав президент. - Ми плануємо введення в лад двох споруджуваних шахт і почнемо проектування нових шахт.

Відповівши на 2 запитання преси, президент пішов з театру. При цьому президентська охорона закрила за Януковичем центральні двері театру і на півгодини заблокувала всіх присутніх у холі.

Зараз ви читаєте новину «У Донецьку президента вітала спеціально виставлена масовка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

24

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі