середа, 22 березня 2017 05:41

У депутата-прогульника забрали мандат

У депутата-прогульника забрали мандат

У Кам'янському на Дніпропетровщині відкликали депутата міської ради Юрія Литвиненка від партії "Блок Петра Порошенка "Солідарність". Він не проводив прийом громадян, нераціонально використовував кошти депутатського фонду, пропускав засідання міськради та комісій.

З'їзд партії БПП задовольнив відповідне звернення територіальної виборчої комісії Кам'янського щодо позбавлення депутата мандата, повідомляє ТСН.

"Депутат був обраний від округу №9, на якому проживають 6 тисяч виборців, а за його відкликання підписалось 1818 людей, тобто кожен третій. Нехай українці пам'ятають, що вони обирають депутатів та мають повноваження їх відкликати. Це непроста, але реальна процедура. Зараз замість Литвиненка в депутатський корпус зайде молодий та енергійний депутат, що має дві вищі освіти. Це гарний приклад для нас усіх", – зазначила голова Кам'янської міської організації БПП Наталія Шкуренко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У найбагатшого губернатора забрали депутатський мандат

Новим депутатом міської ради став наступний у виборчому списку 32-річний юрист Антон Гусєв.

Подібний випадок із відкликанням депутата стався вперше в Україні відтоді, як у 2015 році ухвалили відповідні зміни до виборчого законодавства.

Верховна Рада підтримала припинення депутатських повноважень чинного голови Миколаївської облдержадміністрації Олексія Савченка. За відповідну постанову проголосували 248 депутатів.

Його вважають найбагатшим губернатором. Задекларував понад 3,6 млн грн і 1 млн євро готівкою.

У презентації чиновника журналісти знайшли десятки помилок.

Зараз ви читаєте новину «У депутата-прогульника забрали мандат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі