понеділок, 06 червня 2011 11:02

У День журналіста Тимошенко лякає пресу ніччю

У День журналіста Тимошенко лякає пресу ніччю

Лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко побажала, аби День журналіста не перетворився на Ніч.

Як повідомила прес-служба "Батьківщини", Тимошенко привітала журналістів із професійним святом працівників засобів масової інформації – Днем журналіста.

"Дозвольте і мені привітати всіх співробітників газет і журналів, телеканалів і радіостанцій, інтернет-видань. У цей день традиційно бажають цікавих інтерв'ю, сенсаційних розслідувань, гучних репортажів, вдалих фотознімків. До цих зрозумілих побажань хочу додати ще одне: щоб День журналіста не перетворився на Ніч", - йдеться у привітанні політика.

На її думку, ані суди, що ставлять свої рішення вище Конституції, ані охоронці, які перешкоджають роботі, ані політики, які нерідко вважають, що журналістів легко купити – не можуть і не мають заважати роботі ЗМІ.

"Чесність, неупередженість, об'єктивність – ці загальновідомі принципи роботи журналіста дедалі частіше стають під загрозу у сучасній Україні", - зазначила Тимошенко. 

Слід зазначити, День журналі?ста — щорічне професійне свято працівників засобів масової інформації України. Свято встановлено 25 травня 1994 року Указом президента України Леоніда Кравчука на підтримку ініціативи делегатів I Всеукраїнського з'їзду редакторів газет і журналів.

За дату святування вибрано 6 червня — день прийняття (6 червня 1992 року) Спілки журналістів України до Міжнародної федерації журналістів (IFJ). 

Зараз ви читаєте новину «У День журналіста Тимошенко лякає пресу ніччю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі