понеділок, 09 травня 2011 11:56

У День Перемоги Янукович заговорив про розкол країни

Президент України Віктор Янукович назвав 9 травня "священною датою" для всіх.

"Перемога над нацизмом - це наше спільне свято, що об'єднує народ України і всі народи світу. Ми цим святом підтверджуємо відданість цінностям людського життя, мирного співіснування, співробітництва та процвітання всіх націй ... 9 травня для всіх нас - священна дата", - заявив президент на мітингу на честь Дня Перемоги на Майдані Незалежності в Києві.

За словами президента, День Перемоги - це найважливіша віха на шляху створінь нового гуманного світу.

"66 років тому розпочалося зведення будівлі демократичної Європи, приєднатися до якої ми прагнемо сьогодні", - додав глава держави.

"Ми пам'ятаємо розмови про ієрархію націй, переваги одних народів над іншими. Це перший крок на шляху розбрату, ворожнечі і найстрашніше - пролиття людської крові. Запевняю, держава дасть гідну відповідь усім, хто прагне погрітися біля кривавого багаття", - заявив президент.

"Держава дасть гідну відповідь спробам розколу країни", - сказав він.

Янукович також висловив глибоке обурення спробами розколоти країну.

"Мене глибоко обурюють спроби політичних спекуляцій в трагедіях ХХ століття заради дешевої популярності. Деякі діячі намагаються знову розколоти українців", - заявив він.

При цьому президент висловив переконання, що в Україні вистачить мудрості і терпимості уникнути цього, завдяки історичним урокам ВВВ.

За словами президента, курс розвитку громадянської нації, поглиблення міжнаціонального порозуміння та міжкультурного діалогу всередині країни, курс на забезпечення добросусідських відносин і взаємовигідного партнерства в зовнішній політиці будуть здійснюватися неухильно.

"Це наш спільний обов'язок перед батьками-героями", - зазначив Янукович.

Глава держави підкреслив, що пам'ять про Перемогу у ВВВ буде передаватися з покоління в покоління і стане запорукою майбутнього.

Глава держави нагадав, що немає жодної української родини, яка не зазнала біль і поневірянь війни.

"Це наш спільний біль",-сказав він.

"Ветерани - наші герої, ми всі - їхні боржники", - заявив Янкович.

Також він підкреслив, що турбота про ветеранів - обов'язок влади на всіх рівнях і всього суспільства.

Зараз ви читаєте новину «У День Перемоги Янукович заговорив про розкол країни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі