четвер, 18 серпня 2011 20:40

Спецтема: 20 років незалежності!

У Черкасах влада заборонила святкувати День незалежності

У Черкасах влада заборонила святкувати День незалежності

До Черкаського окружного адміністративного суду надійшла заява виконавчого комітету міської ради з проханням заборонити акції опозиції 24 серпня. День незалежності опозиціонери планували святкувати на Театральному майдані Черкас. Жодних заходів влади на цьому місці не мало бути.

"Ми не думали, що у такий день влада піде на заборону наших акцій, - каже голова Ради опозиційних сил Черкащини Леонід Даценко. – Хоча і цей варіант не виключали. Десь із середини травня нам забороняють абсолютно усі акції. Причому позовні заяви міськвиконкому написані як під копірку. Посилаються, що не можна самовільно встановлювати "малі архітектурні форми" - намети. А також на те, що ми своєю акцією будемо заважати городянам вільно пересуватися містом.

Також у заяві йде мова, що згідно із Указом Президента, організацією урочистостей до Дня незалежності мають займатися органи виконавчої влади.

"Ми не збиралися влаштовувати у цей день протестних акцій, - продовжує Даценко. – Планували організувати концерти, виставки робіт черкаських митців, вшанувати пам'ять земляків, які боролися за Україну".

У понеділок міський голова Черкас Сергій Одарич і голова ОДА Сергій Тулуб на своїх прес-конференціях заявили, що не перешкоджатимуть опозиції проводити свої заходи 24 серпня.

"Цим рішенням влада остаточно перейшла межу. Ми оголошуємо їй бойкот, будемо влаштовувати на День незалежності акції протесту. Навіть якщо буде заборона суду, то не підкоримося. Ми з 80-х років боролися на барикадах, а купка зайд забороняє нам наше свято", – зазначив Леонід Даценко.

Якщо суд заборонить святкування, опозиціонери будуть проводити акції протесту.

Зараз ви читаєте новину «У Черкасах влада заборонила святкувати День незалежності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

24

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі