понеділок, 28 березня 2011 19:55

У БЮТ пояснили, чому Литвин більше не задовольняє "регіоналів"

У БЮТ пояснили, чому Литвин більше не задовольняє "регіоналів"

Народному депутату від БЮТ Володимиру Бондаренку ніхто не телефонував від Партії регіонів з грошовою пропозицією перейти до парламентської більшості.

Про це Бондаренко заявив у коментарі Gazeta.ua.

"Мені ніхто не телефонував. І я думаю, що ніхто не зателефонує, тому що я можу наступного дня і в лоб дати", - зазначив "бютівець".

Водночас, він підтвердив реальність фактів у повідомленні лідера "Батьківщини" Юлії Тимошенко про те, що у Верховній Раді розпочалася нова кампанія скуповування депутатів

"Про те, що таке робиться, я чув. Проблема полягає в тому, що "регіонали" активно готуються до здачі Литвина. Їм дуже потрібні гарантовані голоси - як мінімум, 226. А пізніше, вони думають, їм вдасться прикупити і більше голосів, необхідних, наприклад, для внесення додаткових змін до Конституції", - пояснив Бондаренко.

За його словами, Литвин не влаштовує "регіоналів" у таких питаннях, як земельна реформа, оскільки спікер ВР робив заяви про те, що "землю матері не продають".

"Проблема у неабсолютності деяких позицій "регіоналів - вони сьогодні не впевнені у тому, що знайдуть достатньо підтримки у парламенті. Тим більше, якщо перейдуть до індивідуального голосування в залі ВР, що Литвин, до речі, підтримує. Їх це не влаштовує", - наголосив опозиціонер.

Таким чином, на його думку, може виникнути ситуація, коли багато рішень в залі ВР не буде проходити.

"Регіонали" не хочуть цього і роблять все, щоб цього не сталось. Це видно і з заяв Єфремова, який розказує про те, що ця система нібито не забезпечує індивідуального голосування. І тому Литвин у цьому випадку для них перетворюється зі стійкого союзника на досить невпевненого попутника", - зазначив Бондаренко.

Нагадаємо, лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко стверджує, що у Верховній Раді почалася нова кампанія скуповування депутатів. "У ВР почалася нова кампанія скупки "тушок", - написала вона у своєму блозі на Twitter.

"У них (парламентської більшості) нове правило: вкрав – купи тушку. Тариф: $1-3 млн/шт.", - написала Тимошенко.

Зараз ви читаєте новину «У БЮТ пояснили, чому Литвин більше не задовольняє "регіоналів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі