понеділок, 13 червня 2011 15:19

У Білорусії антилукашенківську акцію протесту розігнали сльозогінним газом

У Білорусії антилукашенківську акцію протесту розігнали сльозогінним газом

У Гродненській області Білорусі на кордоні з Польщею більше сотні водії перекрили трасу до прикордонного переходу "Брузги" на знак протесту проти заборони влади в Мінську на вивіз деяких товарів за межі країни.

Проти страйкуючих був кинутий ОМОН. Однак розігнати мітингувальників вдалося тільки після того, як спецназ застосував проти них сльозоточивий газ. Кілька учасників страйку були затримані, їх чекає суд.

За даними білоруського опозиційного сайту "Хартія 97", в ході акції, яка почалася близько 6 години вечора, страйкарі зчепивши руки і не поступилися Омону. У самий напружений момент вони заспівали білоруський гімн. Бійці загону особливого призначення під оплески на деякий час відступили. Але незабаром ОМОН застосував сльозогінний газ.

Як передає "Інтерфакс", затриманих будуть судити в Гродненському районному суді. Минулу ніч вони провели в СІЗО Гродно. У МВС Білорусії уточнили, що затримано 14 осіб. На них складено адміністративні протоколи про непокору законному розпорядженню або вимозі посадової особи при виконанні нею службових повноважень та про порушення порядку організації або проведення масового заходу чи пікетування.

У свою чергу, уряд у Мінську аргументує рішення про заборону необхідністю захисту споживчого ринку з метою "забезпечення економічної стабільності держави та реалізації конституційного права громадян на гідний рівень життя".

Як пояснили в Державному митному комітеті, обмеження і заборону введено лише при вивезенні товарів за межі Митного союзу, заборони та обмежень на вивезення товарів у Росію і Казахстан немає. 

Зараз ви читаєте новину «У Білорусії антилукашенківську акцію протесту розігнали сльозогінним газом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі