неділя, 25 серпня 2013 11:03

У Януковича кажуть, що ключ до євроінтеграції лежить саме у Києві

У Януковича кажуть, що ключ до євроінтеграції лежить саме у Києві
Фото: liga.net

Як заявив радник президента України, уповноважений з питань зовнішньополітичних і інтеграційних процесів Костянтин Єлісеєв, доля угоди про асоціацію з ЄС залежить від України.

"Я хотів би підкреслити: нам ніхто не завадить підписати Угоду. Нам можуть перешкодити підписати Угоду тільки ми самі", - сказав Єлісеєв в ефірі 5 каналу.

Радник президента зазначив, що "ключ від підписання Угоди про асоціацію лежить саме в Києві".

В даний час, підкреслив експерт, мова не йде про те, що Україні щось нав'язують. За словами Єлісеєва, в "списку Фюле" багато параметрів, які потрібно було виконати ще з моменту досягнення незалежності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Регіонали" не прийшли на круглий стіл опозиції, бо святкують

Уповноважений з питань зовнішньополітичних і інтеграційних процесів підкреслив, що Україна зараз "на відстані витягнутої руки від підписання угоди про асоціацію".

За словами Єлісеєва, наступного тижня він вирушить на зустріч до Брюсселя, де, серед іншого, обговорюватиметься і питання напруженості в торговельних відносинах між Україною і Росією.

Напередодні, 24 серпня, у день святкування Дня Незалежності України, президент України Віктор Янукович підтвердив курс держави на європейську інтеграцію. "Для України асоціація з ЄС має стати важливим стимулом для подальшого формування сучасної європейської держави", - заявив Янукович.

Зараз ви читаєте новину «У Януковича кажуть, що ключ до євроінтеграції лежить саме у Києві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

114

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі