пʼятниця, 23 серпня 2013 13:16

Підписання Угоди з ЄС це реальний шанс утвердити незалежність України - "ударівець"

Підписання Угоди з ЄС це реальний шанс утвердити незалежність України - "ударівець"
Ростислав Павленко. Фото: www.nr2.ru

Якщо угоду про асоціацію підпишуть, Україна отримає шанс на утвердження своєї незалежності.

Про це під час Національного круглого столу сказав нардеп-"ударівець" Ростислав Павленко.

"Може вперше за 20 років існування України як незалежної держави, ми маємо реальний шанс отримати реальні гарантії утвердження цієї незалежності. Адже Європейський союз, як інституція заснований на повазі до суверенітету та інтересів країн, які до нього входять. Також він орієнтований на всебічний розвиток людини та забезпечення її інтересів", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яценюк захотів поговорити з Януковичем про євроінтеграцію

Павленко висловив надію, що влада приєднається до круглого столу побачивши, що "наша дискусія предметна, не стосується розвішування ярликів".

На думку депутата українська опозиція має свою роль в сьогоднішньому інтеграційному процесі.

"Роль опозиції — це утвердження і забезпечення того, щоб рішення, які приймаються у парламенті відповідали європейським стандартам, тому що можуть бути ситуації коли закон який називається правильно і "по-європейськи" насправді містить норми, які по суті своїй суперечать європейським нормам. Ми маємо приклади в парламенті, коли проекти готувалися виконавчою владою. Там були норми, які не відповідали європейським стандартам. Ми маємо позитивну історію, особливо те, що стосується антикорупційного законодавства, коли спільна робоча група доопрацьовувала законодавчі акти і на виході ми отримали закони, за які проголосувала конституційна більшість і які відповідали стандартам і вимогам Євросоюзу".

Павленко окреслив основні завдання, які треба вирішити для підписання угоди про асоціацію. Це питання звільнення Тимошенко, виборів і виборчого законодавства, судової реформи, прокуратури та економічні питання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович буде союзником опозиції, поки не "висохне чорнило" підпису під асоціацією - Луценко

Нагадаємо, сьогодні розпочався національний круглий стіл "Порозуміння заради Європейського майбутнього". На ньому обговорюватимуть спільні позиції політичних партій щодо плану дій реалізації європейського курсу України.

27 червня про потребу організувати круглий стіл задля виконання вимог списку Фюле сказала увязнена екс-премєрка Юлія Тимошенко.

Зараз ви читаєте новину «Підписання Угоди з ЄС це реальний шанс утвердити незалежність України - "ударівець"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі