неділя, 21 листопада 2010 10:20

У Януковича готові відправити трохи українців до Афганістану

У Януковича готові відправити трохи українців до Афганістану

Після проголошення позаблокового статусу Україна буде продовжувати брати участь в операціях альянсу.

Про це заявив міністр закордонних справ Костянтин Грищенко в суботу в Лісабоні за результатами участі в саміті НАТО по Афганістану, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Важливо, що Україна після проголошення позаблокового статусу сприймається і буде важливим партнером НАТО, з ким альянс готовий вести політичний діалог і продовжувати програми співпраці", - сказав міністр.

За словами глави МЗС, в ході засідання українська сторона підтвердила, що Київ буде приймати, хоча і обмежено, "участь у забезпеченні допомоги Афганістану медиками, спеціалістами по знищенню саморобних вибухових пристроїв, саперів".

"Це є теж важливим внеском у спільне зміцнення глобальної безпеки і стабільності у світі", - підкреслив Грищенко.

Міністр зазначив, що позаблоковий статус "не обмежує Україну відносно того, щоб брати участь у миротворчих операціях, вести предметний політичний діалог з альянсом".

За словами Грищенка, в ході засідання НАТО з афганського питання союзники по альянсу і країни, які приймали участь у цій операції, розглянули питання подальшої стабілізації в цій країні, включаючи передачу відповідальності за проведення операцій, забезпечення стабільності і безпеки в країні афганським збройним силам.

У ході обговорення цього питання були визначені тимчасові рамки для переходу від забезпечення безпеки до "реального зміцненню економіки та зростання мінімальних економіко-соціальних стандартів у цій країні".

Зараз ви читаєте новину «У Януковича готові відправити трохи українців до Афганістану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі