пʼятниця, 07 грудня 2012 15:23

Тягнибок каже, що Держбюджет-2013 написали аферисти

Тягнибок каже, що Держбюджет-2013 написали аферисти
Фото: news2000.com.ua

Лідер Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Олег Тягнибок каже, що держбюджет-2013 – аферистичний.

Про це він написав у своєму блозі на "Українській правді".

"Аферисти, які лише продукують суцільну брехню про покращення та мільярдні угоди невідомо з ким, на тлі реального зубожіння українців, можуть запропонувати лише аферистичний бюджет", - написав Тягнибок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На знак протесту Кармазін і Процев'ят провели цілу ніч в Раді

"Уряд уже не приховує, що реальна середня заробітна плата, що, за його статистикою, протягом січня – вересня поточного року зросла на 14,9%, наступного року зросте лише на 3,3%. По-друге, Кабмін уперше заговорив про "виважене підвищення соціальних стандартів". І перший крок у цьому напрямку – це значне уповільнення темпів зростання заробітної плати та прожиткового мінімуму", - додав він.

"Держбюджет на наступний рік граничний рівень державного боргу визначає в розмірі 483 мільярди гривень, що на 121,5 мільярда гривень або в 1,34 рази перевищує обсяг дохідної частини державного бюджету. Ще більше занепокоєння викликає сума, передбачена для погашення і обслуговування боргу – 116,1 мільярда гривень, або третя частина від дохідної частини бюджету", - вважає Тягнибок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Литвин закрив 11 сесію Ради, подякувавши недругам за те, що "не вистрелили в спину"

Він додав, що законом про держбюджет на 2013 рік "фактично узаконено ще одну корупційну схему", адже головні розпорядники коштів з дозволу Кабміну можуть здійснювати капітальні видатки без наявності на це планових призначень.

"Це призведе не лише до неконтрольованого накопичення фінансових зобов'язань бюджету, але й відкриває двері для безконтрольного збільшення кошторисної вартості будівництва об'єктів з метою в рази збільшити "відкати", - переконаний політик.

Зараз ви читаєте новину «Тягнибок каже, що Держбюджет-2013 написали аферисти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

59

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі