середа, 29 листопада 2017 17:17

Турчинову відвели роль у другому терміні Порошенка - ЗМІ

Турчинову відвели роль у другому терміні Порошенка - ЗМІ
Олександр Турчинов може очолити виборчий штаб президента Петра Порошенка, - ЗМІ. Фото: rnbo.gov.ua

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов може очолити виборчий штаб президента Петра Порошенка. Про це пише "Українська правда".

Місце глави штабу – ключове.

"Це як в бізнесі. Кандидат – це акціонер, а керівник штабу – це глава правління компанії. Він освоює бюджет, дає команди на місця, контролює виконання задач, залучає людей, шукає гроші і так далі", – цитує сайт одного зі співрозмовників на Банковій.

І коли йдеться про гроші, то суми обчислюються десятками мільйонів доларів.

"Ну, наприклад, члени комісій. Кожному іде зі старту по сотці грошей ($100). Порахуйте: 30 тисяч виборчих дільниць, якщо там по одній своїй людині тримати, то це уже 3 мільйони доларів. А їх в кожній комісії має бути мінімум троє", - пояснюють у Порошенка.

Як пише видання, кандидатуру Турчинова запропонували Порошенкові лідери "Народного фронту" в ході переговорів про можливе створення "єдиної партії влади". Але під час засідання так званої "стратегічної дев'ятки" у Порошенка, президент відмовився призначити Турчинова главою штабу.

В найближчому оточенні президента переконують, що сам Петро Олексійович чудово розуміє, наскільки сильним главою штабу буде Турчинов. "Швидше за все, Порошенко поставить Турчинова. Але президент має дозріти до такого рішення сам", - розповідають там.

Головний сумнів у Порошенка пов'язаний з питанням абсолютної лояльності: "Президент має розуміти, що глава штабу працює саме на його перемогу, а не підіграє конкурентам. А так – кращого варіанта за Турчинова, звичайно, немає".

Серед інших кандидатів на крісло голови штабу ЗМІ називає главу Адміністрації президента Ігоря Райніна, його першого заступника Віталія Ковальчука і заступника голови фракції БПП Сергія Березенка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Порошенка натякнули на другий термін

За результатами останнього масштабного соцдослідження, проведеного спільно провідними соціологічними фірмами країни, якби вибори відбулися найближчими вихідними, Петро Порошенко залучився би підтримкою 16,1% громадян, Юлія Тимошенко – 14,4%, а Святослав Вакарчук – 12,1%.

Щоб з'ясувати ці дані, експерти агенцій "Соціс", Київського міжнародного інституту соціології (КМІС), "Рейтинг" та "Центру Разумкова" у період з 28 жовтня до 14 листопада опитали 20 тис. українців, хоча зазвичай для коректного аналізу їм вистачало й близько 2 тис. осіб.

Зараз ви читаєте новину «Турчинову відвели роль у другому терміні Порошенка - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі