пʼятниця, 24 вересня 2010 15:10

Турчинов не зрозумів, якій Гані хоче допомогти Янукович

Турчинов не зрозумів, якій Гані хоче допомогти Янукович
Колишній перший віце-прем"єр Олександр Турчинов в проголошеній Віктором Януковичем промові на Генеральній Асамблеї ООН зауважив чергові символічні застереження глави держави. Вони стосуються демографічної ситуації в Україні та заступника голови Адміністрації президента Ганни Герман, пише Турчинов у своєму блозі

Насамперед в очі йому впала фраза Януковича "…завдяки підвищенню рівня мінімальних соціальних стандартів нам вдалося помітно скоротити частку населення…".

"Нагадує: "Ми їх душили-душили!"...", - зазначив Турчинов, посилаючись на те, що "в Україні вдвічі підвищились ціни на продукти харчування. Про це знає кожен, хто досяг віку, коли в магазин ходять не лише тримаючи за руку батьків".

При цьому заступник лідера "Батьківщини" називає президента як "один персонаж українського політикуму, який переконаний, що краще погане зробити, ніж сказати".

Окрім того, іронію Турчинова викликала обіцянка Януковича "допомогти продовольством Гані" (очевидно, президент мав на увазі однойменну африканську країну - Авт.).

"Звичайно, залишається до кінця незрозумілим, яку Ганю мав на увазі Янукович… Але невже їй хочеться їсти більше, ніж усім нашим громадянам?", - написав опозиціонер.

Перед цим Янукович вже припускався чисельних помилок у словах іншомовного походження та власних назвах, зокрема, в іменах відомих людей та географічних поняттях.

Найбільшого розголосу набули випадки, коли російську поетесу поч. ХХ ст. Анну Ахматову президент назвав "Ахметовою", радянського письменника Іссака Бабеля - "Бебелем", Австрію - Австралією, курорт "Буковель" - Буковиною.

За повідомленнями українських ЗМІ, під час зимової виборчої кампанії, перебуваючи у Львові, кандидат в президенти Янукович привітався: "Тут зібралися найкращі геноциди країни!". У відповідь на підказку помічників щодо необхідності заміни поняття "геноцид" на "генофонд" політик виправився: "І генофонди тоже...".
Gazeta.ua
Зараз ви читаєте новину «Турчинов не зрозумів, якій Гані хоче допомогти Янукович». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі