пʼятниця, 27 серпня 2010 09:28

Герман про Бандеру, російський флот та суперечки з Табачником

Герман про Бандеру, російський флот та суперечки з Табачником

Заступник глави адміністрації президента Ганна Герман заявила, що не відноситься до "націоналістичного лобі" в оточенні Віктора Януковича.

Про це вона сказала в інтерв'ю газеті "Сегодня".

"На Заході України кажуть, що я проросійська - оскільки вважаю, що російськомовні громадяни повинні мати ті ж права в Україні, що й україномовні", - зазначила Герман.

"Ви от говорите про "націоналістичне лобі", тому що вважаю, що українську культуру треба підтримувати. Як я до цього відношуся? Я до цього не відношуся", - заявила вона.

Відповідаючи на питання щодо рішень суду, якими у Степана Бандери та Романа Шухевича відібрали звання Героїв України, чиновниця сказала: "Кожен громадянин України повинен поважати рішення суду. Буде інше рішення - будемо поважати його".

Крім того, вона назвала Харківські угоди про продовження базування Чорноморського флоту Росії в Криму в обмін на зниження ціни на газ "великим успіхом президента".

"Не можна танцювати на примітивному патріотизмі: чому коли Андрухович пропонує Криму і Донецьку відокремитися від України - це сприймається в порядку речей, а коли президент досягає важливих угод - це вважається зрадою національних інтересів?", - запитала Герман.

"Чим вам заважає флот? Треба виходити з інтересів самих людей. Подивіться соцопитування: більшість севастопольців не хочуть, щоб ЧФ РФ пішов", - підкреслила вона.

"Інша справа, що робочі місця і гідна зарплата в Криму повинні бути незалежно від того, стоїть там російський флот, чи ні. І над цим треба працювати", - вважає чиновник.

Також, відповідаючи на питання про свої стосунки з міністром освіти Дмитром Табачником, Герман сказала: "Те, що ми з Табачником часто полемізуємо, зовсім не означає, що ми не співпрацюємо".

"Ми ведемо діалог, іноді сперечаємося, але це доброзичлива полеміка, і ми часто знаходимо спільний вихід із ситуації. Я ні з ким не ворогую в нашій команді. Те, що я, часом, висловлюю відмінні від інших погляди, пояснюється тим, що я із західного регіону, з іншого середовища", - вважає вона.

Зараз ви читаєте новину «Герман про Бандеру, російський флот та суперечки з Табачником». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

61

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі