понеділок, 29 березня 2021 21:24

Тупицький буде оскаржувати указ Зеленського

Тупицький буде оскаржувати указ Зеленського
Тупицький назвав указ про своє звільнення незаконним. Фото:УП

Олександр Тупицький буде оскаржувати указ президента Володимира Зеленського про скасування його призначення на посаду глави Конституційного суду.

"Я буду його оскаржувати у Верховному суді. Я вважаю його протиправним і незаконним. Конституцією і законом про КСУ прямо визначено, що рішення про звільнення судді КСУ приймає тільки Конституційний суд на спеціальному пленарному засіданні", - Тупицький в інтерв'ю Liga.net.

Сьогодні він видав розпорядження про скликання спеціального пленарного засідання на 12 квітня на 12:00.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Звільнений Тупицький скликає засідання КСУ

"Я вважаю, що президента в правовому сенсі неправильно консультують. Президента вводять в юридичну оману. Думаю, через деякий час він знайде можливість розібратися в цьому. Це не такі вже складні речі, які раніше відбувалися. А щодо того, хто за цим стоїть: якби у мене були докази, я міг би про це говорити", - сказав він.

Голову Конституційного суду Олександра Тупицького й суддю Олександра Касмініна не пустили у приміщення КС працівники держохорони 29 березня. Володимир Зеленський 27 березня скасував укази експрезидента Віктора Януковича від 2013-го про призначення Тупицького і Космініна суддями КСУ.

Зараз ви читаєте новину «Тупицький буде оскаржувати указ Зеленського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі