четвер, 22 жовтня 2015 10:01

Тука попередив про жорстке покарання за "каруселі" на виборах

Тука попередив про жорстке покарання за "каруселі" на виборах

 

Голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Георгій Тука заявив, що за організацію "каруселей" на місцевих виборах будуть жорстко карати.

Про це повідомляє сайт Луганської облВЦА.

Тука зазначив, що в адміністрації було створено штаб. Його головна мета – забезпечення фізичної безпеки виборців і територіальних виборчих комісій. Друге його завдання – забезпечення порядку безпосередньо в день виборів на всіх дільницях. І третє – унеможливлення фальсифікацій під час голосувань поза дільницями.

"Зараз ми з вами живемо напередодні місцевих виборів. Ні для кого не секрет, що всюди по Україні ЗМІ та міліція фіксують порушення виборчого законодавства. Мова йде і про агітацію, і про підкуп виборців. Усе це ми з вами бачимо, але треба щось робити, бо мене як громадянина це просто обурює. Мене не цікавить, яка саме політична сила займається цим явищем", - сказав він.

Водночас Тука заявив про "брутальне" порушення виборчого закону в Лисичанську.

"Я занепокоєний ситуацією, яка склалася в Лисичанську. У решті міст і районів такого немає, як у Лисичанську, коли відбулося просто брутальне порушення виборчого законодавства щодо друку бюлетенів, коли члени територіальної виборчої комісії через гучномовець по телефону чують пораду від члена ЦВК: "Якщо ви не задоволені, то йдіть на п'ятий поверх і стрибайте, як ластівки". Я сподіваюся, що ця людина мінімум буде мати розмову в Генеральній прокуратурі або пройде смітникову люстрацію", - заявив він.

 

Зараз ви читаєте новину «Тука попередив про жорстке покарання за "каруселі" на виборах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі