середа, 09 грудня 2015 23:31

ТСК рекомендує переобрати мера у Кривому Розі - нардеп

ТСК рекомендує переобрати мера у Кривому Розі - нардеп
Фото: krivbass.dp.ua

Тимчасова спеціальна комісія Верховної Ради України рекомендувала призначити нові вибори мера у Кривому Розі. Про це повідомив народний депутат Єгор Соболєв на своїй сторінці у Facebook.

"Тимчасова спеціальна комісія Верховної Ради затвердила звіт про порушення на виборах мера Кривого Рогу. У своєму рішенні комісія відзначила неможливість встановити результати виборів. Комісія рекомендувала парламенту призначити нові вибори, якнайшвидше замінити Центрвиборчком та звернутися до правоохоронних органів з вимогою покарати відповідальних за фальсифікації", — написав Є.Соболєв.

Раніше Тимчасова слідча комісія Верховної Ради України затвердила звіт про порушення в ході другого туру виборів міського голови Кривого Рогу, який відбувся 15 листопада 2015 р.
Як повідомлялось раніше, у Кривому Розі і у ще 28 містах України 15 листопада пройшов другий тур виборів мера. Спостерігачі КВУ зазначили, що Кривий Ріг є найгарячішою точкою на виборчій карті.

На офіційному сайті ЦВК зазначено, що перемогу на виборах у Кривому Розі здобув Ю.Вілкул, набравши 89 тис. 209 голосів виборців або 49,24%. Натомість його опонент Ю.Милобог набрав 88 тис. 457 голосів виборців або 48,83%.

Нагадаємо, 19 листопада голова ЦВК Михайло Охендовський повідомив, що Центральна виборча комісія на разі не бачить підстав сумніватися у законності встановлення результатів голосування на виборах міського голови м. Кривий Ріг 15 листопада.

У свою чергу Верховна Рада 26 листопада створила Тимчасову спеціальну комісію з питань перевірки фактів порушень під час проведення повторного голосування на виборах Криворізького міського голови 15 листопада 2015 року.

Зараз ви читаєте новину «ТСК рекомендує переобрати мера у Кривому Розі - нардеп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі