пʼятниця, 20 липня 2018 14:24

Трохи Ляшко, трохи Тимошенко: назвали союзників коаліції

Трохи Ляшко, трохи Тимошенко: назвали союзників коаліції
Фракції Олега Ляшка і Юлії Тимошенко допомагають коаліції. Фото: УНІАН

В ухваленні законів "Блоку Петра Порошенка" і "Народному фронту" допомагають колишні учасники коаліції.

Про це повідомляють у Комітеті виборців України.

Загалом за сесію прийняли 46 законів (не враховуючи законів щодо ратифікацій), порахували в організації.

В середньому за них голосували 245 народних депутатів, із яких лише 159 були членами БПП та НФ.

Решту голосів забезпечували, в першу чергу, позафракційні депутати, а також депутати Радикальної партії Олега Ляшка і "Самопомочі". В середньому "за" один прийнятий закон голосували 25 позафракційних депутатів, 17 депутатів "Самопомочі" і 15 "радикалів".

Також "за" натискали по 9 депутатів "Батьківщини" та "Опозиційного блоку", 7 депутатів "Відродження" і 5 депутатів "Волі народу".

"Для прийняття закону потрібно як мінімум 226 голосів. Де-юре в БПП та НФ 217 депутатів, однак де-факто за закони голосує лише 159 із них. Решту голосів віддають, в першу чергу, позафракційні депутати, а також фракції "старої коаліції". Натомість, так звані олігархічні групи і фракції ("Відродження", "Воля Народу", "Опозиційний блок"), як правило, за закони здебільшого не голосують", – каже голова КВУ Олексій Кошель.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нардеп з НФ став членом партії Ляшка

Коаліцію "Європейська Україна" утворили у листопаді 2014 року. У неї увійшли "Блок Петра Порошенка", "Народний фронт", Радикальна партія Олега Ляшка, "Батьківщина" і "Самопоміч". Об'єднувала 302 депутатів. Згодом 3 останні сили вийшли із неї.

Зараз ви читаєте новину «Трохи Ляшко, трохи Тимошенко: назвали союзників коаліції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі