понеділок, 20 вересня 2021 11:15

"Трохи дивна ситуація" - Разумков з'явився на погоджувальці в онлайні

"Трохи дивна ситуація" - Разумков з'явився на погоджувальці в онлайні
Президентський законопроєкт про олігархів розглядали "під грифом великої таємності", сказав Разумков.

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков, який удруге захворів на коронавірус, з'явився на Погоджувальній раді в режимі онлайн.

"Поки що перебуваю на самоізоляції. Але знаю, що і я, і ви продовжуємо працювати. Сподіваюся, що цей тиждень буде ефективним і Верховна Рада зможе продемонструвати можливість працювати на користь українського народу", - сказав він.

"У нас сьогодні трохи дивна ситуація. Тому що всі фракції одночасно стали незгодні з порядком денним, надіслали зранку пропозиції. Хтось, наприклад, як "Слуга народу", лише прислав лист, що вони не погоджуються. Написали, що є додаток, але додатку до листу не додали. Я все ж таки хотів його побачити", - заявив спікер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Разумков, Стефанчук та Арахамія влаштували публічні розбірки

Разумков сказав, що жодного разу за минулу сесію "таких звернень не було".

"Ми постійно спілкуємося з головами комітетів, вони подають пропозиції. Як я пам'ятаю, таких випадків раніше ми не спостерігали.

Якщо нас не влаштовує той формат, який є сьогодні, то я думаю, що з наступного тижня ми збиратимемо так, як і передбачено Погоджувальною радою, усі пропозиції від фракцій, сідатимемо, обговорюватимемо. По кожній із них голосуватимемо, ухвалюватимемо відповідні рішення", - зауважив спікер.

"Якщо всі не погоджуються з таким форматом роботи, то також ми підемо в пропорції. Хто скільки законопроєктів подає від кількості народних депутатів, які представляють ту чи іншу фракцію. Я думаю, що ми всі рухаємося в напрямку Європейського Союзу - європейські цінності, цінності демократії", - додав Разумков.

Також спікер заявив про президентський законопроєкт 5599 про олігархів.

"17 вересня комітет його розглянув, але не запросив ні авторів правок, ні надав таблиці. Якось це відбулося під грифом великої таємності. Я не розумію, що сталося", - зауважив він.

15 вересня Венеційська комісія отримала лист від Разумкова щодо оцінки законопроєкту про олігархів.

Законопроєкт президента Володимира Зеленського не було сенсу направляти до комісії, а Разумков не послухав фракцію "Слуга народу", заявив її голова Давид Арахамія.

Зараз ви читаєте новину «"Трохи дивна ситуація" - Разумков з'явився на погоджувальці в онлайні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі