вівторок, 03 липня 2007 10:08

Третьяков розказав, що "Наша Україна" робитиме у новій Раді

Одним з перших завдань, які ставить перед собою "Наша Україна" в роботі нової каденції Верховної Ради України, буде скасування депутатської недоторканності та прийняття нової редакції Конституції, повідомив народний депутат України п"ятого скликання, член "Нашої України" Олександр Третьяков.

Він висловив переконання, що у демократичному суспільстві не може існувати вищої політичної касти для людей, які обираються народом.

"Особисто мені недоторканність була непотрібна ані у 2002 році, коли "Наша Україна" була в опозиції, ані у 2005-му, коли партія була при владі", - підкреслив колишній народний депутат. За його словами, партія також виступить з ініціативою скасування депутатських пільг і доплат, залишивши пристойну заробітну плату.

Третьяков також наголосив на необхідності прийняття нової редакції Конституції України.

"Впродовж останніх двох років над головним законом країни так поглумились, що жодні правки не змінять у свідомості людей негативного сприйняття. Потрібна нова редакція, щоб зламати цей психологічний стереотип", - вважає Третьяков.

Він нагадав, що останні зміни, внесені до Конституції України 8 грудня 2004 року, ухвалювались під тиском, завдяки репресіям і шантажу.

"Все, що неприродно, однозначно повинно підлягати ревізії. Україна - європейська держава і прийматиме Конституцію в рамках правил Європейського Союзу", - підкреслив Третьяков.

Раніше Третьяков озвучив першу п"ятірку мегаблоку демократичних сил. За словами Третьякова, у першій 5 мегаблоку під номером 2 буде лідер партії "Наша Україна" В"ячеслав Кириленко, під N3 - міністр оборони Анатолій Гриценко, N4 - міністр закордонних справ Арсеній Яценюк, N5 - один з лідерів Народної самооборони Микола Катеринчук, пише УНІАН.


Зараз ви читаєте новину «Третьяков розказав, що "Наша Україна" робитиме у новій Раді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі