субота, 05 березня 2022 00:38

Третій раунд переговорів із Москвою запланований на вихідні - Шольц

Третій раунд переговорів із Москвою запланований на вихідні - Шольц
Шольц розповів, чого хоче Путін під час переговорів. Фото: РІА Новини

Третій раунд переговорів між Україною та Росією щодо припинення війни мають відбутися на вихідних.

Канцлер Німеччини Олаф Шольц у телефонній розмові із президентом Росії Володимиром Путіним закликав припинити бойові дії в Україні, йдеться у заяві на сайті глави німецького уряду.

Путін підтвердив готовність до діалогу з Україною, але за умови виконання всіх російських вимог.

"У годинній бесіді обоє обмінялися різними точками зору. Канцлер висловив глибоке занепокоєння. Він закликав російське керівництво негайно припинити всі бойові дії та дозволити гуманітарний доступ до районів зіткнень", - говориться у заяві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Глави МЗС України та Росії можуть зустрітися у Туреччині

Українська сторона не розголошує деталі переговорів, проте ЗМІ країни-окупанта активно тиражують три вимоги: визнання Криму, позаблоковий статус і визнання так званих ДНР і ЛНР, пише Андрій Смолій.

"Ще кілька днів-тиждень і вони інакше заспівають. Думають що грають "на лоха". Не вийде. І з півдня вас поженемо", - написав він.

24 лютого о 4:00 ранку Росія напала на Україну. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, зі сходу та Криму. Бої та атаки тривають майже на всьому периметрі державного кордону та в багатьох містах.

Верховна Рада запровадила на території України воєнний стан. Президент Володимир Зеленський віддав наказ ЗСУ завдавати максимальних втрат російським загарбникам.

1 березня Білорусь вступила у війну проти України. Її техніка незаконно перетнула український державний кордон.

Зараз ви читаєте новину «Третій раунд переговорів із Москвою запланований на вихідні - Шольц». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі