середа, 15 серпня 2018 08:22

Трамп відправив свого представника у Київ на парад до Дня Незалежності

Трамп відправив свого представника у Київ на парад до Дня Незалежності
На параді в 2017 році були присутні глава Пентагону Джеймс Меттіс і керівники військових відомств ще восьми країн НАТО. Фото з відкритих джерел

24 серпня у Києві на військовому параді до дня Незалежності України буде присутній представник президента Сполучених Штатів.

Про це повідомив посол України в США Валерій Чалий.

"Хочу трохи привідкрити завісу. На параді з нагоди Дня Незалежності України буде присутній повноважний представник президента США. Це не просто символізм - це чіткий вияв підтримки нашого стратегічного партнера", - наголосив Чалий.

Ім'я гостя він не назвав.

Разом із тим у Білому Домі повідомили про візит в Україну радника президента США з питань національної безпеки Джона Болтона. У нього заплановані зустрічі з керівництвом України та українськими представниками високого рівня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вітання "Слава Україні", гімн ОУН і нова бронетехніка - нововведення на параді-2018

На параді до Дня Незалежності України військовослужбовці вперше вітатимуться словами "Слава Україні" замість радянського "Здоров'я бажаю". Президент Петро Порошенко доручив розробити законопроект, який замінить військове вітання в ЗСУ.

Зараз ви читаєте новину «Трамп відправив свого представника у Київ на парад до Дня Незалежності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі