пʼятниця, 09 серпня 2019 06:30

Трамп призначив нового директора Нацрозвідки США

Трамп призначив нового директора Нацрозвідки США
Трамп поміняв директора Нацрозвідки США. Фото: Радіо Свобода

Американський президент Дональд Трамп вибрав претендента для заняття посади виконуючого обов'язки голови Управління директора Національної розвідки США (ODNI), який координує роботу всіх американських розвідслужб.

На цю посаду буде призначений керівник Національного центру по боротьбі з тероризмом Джозеф Магуайр, повідомив глава Білого дому в Twitter.

З посади голови Управління директора Нацрозвідки США йде Деніел Коутс. У відставку подала і його заступник.

Трамп зазначив, що призначення вступить в силу 15 серпня. За словами американського лідера, Магуайр може пишатися "багаторічною видатною кар'єрою" в складі ВМС США, де займав керівні пости різних рівнів, включаючи посаду глави Командування спеціальних операцій, що здійснює оперативне планування.

"Не сумніваюся, що він відмінно впорається зі своїми обов'язками", - резюмував Трамп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США заморозили мільярди доларів, призначених на міжнародну допомогу

Раніше у відставку один за іншим подали глава ODNI Деніел Коутс, який посів цю посаду в березні 2017 року і неодноразово демонстрував розбіжності з главою держави з питань, пов'язаних з РФ, КНДР та Іраном, а також його заступник Сью Гордон.

Зараз ви читаєте новину «Трамп призначив нового директора Нацрозвідки США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі