четвер, 08 серпня 2019 12:16

США заморозили мільярди доларів, призначених на міжнародну допомогу

США заморозили мільярди доларів, призначених на міжнародну допомогу
У США заморозили гроші на міжнародну допомогу. Фото: Голос Америки.

Уряд США наказав двом федеральним агенціям заморозити мільярди доларів, які були раніше виділені Конгресом США для міжнародної допомоги.

Наказ діятиме до завершення процедури розгляду, який проводить Служба управління та бюджету США, передає "Голос Америки".

Служба наказала Державному департаменту та Агенції США з міжнародного розвитку відзвітувати про "незалучені ресурси" за статтями про міжнародну допомогу та припинити використовувати кошти, які досі не розписали на конкретні цілі.

Служба управління та бюджету США визначила 10 ділянок, яких торкнеться замороження коштів. Включно з міжнародними проектами щодо охорони здоров'я, ініціативами, які стосуються наркотиків, миротворчої діяльності, та сприяння розвитку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Лівії знищили український літак - слід веде в Росію

Водночас критики наказу твердять, що він завадить агенціям США розподілити від $2 до 4 млрд. Перегляду з боку Служби управління та бюджету підлягають кошти з 2018-го та 2019-го фіскальних років. Агенції США втрачають кошти, невикористані до 30-го вересня фіскального року.

Рішення уряду Трампа розкритикувала сенаторка-демократка Елізабет Воррен. Вона претендує на номінацію від Демократичної партії на виборах президента США 2020-го.

"Оборонний бюджет США більший ніж будь-коли, але наша національна безпека не може покладатись лише на сильне військо. Тож чому Трамп намагається заблокувати мільярди доларів, призначені для дипломатичних зусиль Державного департаменту, програм розвитку та охорони здоров'я на глобальному рівні?" - пише у Twitter Воррен.

Російський рубль пробив 2-місячні мінімуми, а інвестори почали розпродавати російський держборг. Зокрема, російська валюта обвалилася до антирекордів – 65,4 до долара і 72,42 євро. Такі наслідки нових американських санкцій проти Російської Федерації.

Зараз ви читаєте новину «США заморозили мільярди доларів, призначених на міжнародну допомогу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі