вівторок, 19 лютого 2013 09:27

Томенко придумав, як краще розподілити робочий час нардепів

Томенко придумав, як краще розподілити робочий час нардепів
Микола Томенко хоче зменшити кількість депутатів до 300. Фото: www.drohobych.net

У регламенті Верховної Ради потрібно провести низку змін.

Про це в ефірі телеканалу ICTV заявив народний депутат від фракції "Батьківщина" Микола Томенко.

Він наголосив, що перш за все, треба аби всі депутати відвідували роботу. Саме цього, за словами політика, вимагають на зустрічах виборці.

"От сьогодні я прочитав, що з більшості хтось сказав, що завтра (у парламенті) буде 400 депутатів. Я спочатку зрадів, а потім думаю: "А де 45 буде? На островах відпочивати, чи що?" У парламенті має бути 445 (нардепів), бо 5 депутатів не визнали. А краще 450, звичайно. Якби влада нам сказала: "Друзі, завтра буде 450, і всі будуть персонально голосувати", ми би стояли і з квітами зустрічали парламентську більшість", - зауважив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У блокуванні Верховної Ради зацікавлені олігархи — експерт

Томенко також розповів, які зміни варто провести у регламенті Верховної Ради, аби її робота була максимально ефективною.

Зокрема нардеп запропонував іншу схему роботи парламенту: "У вівторок до обіду ми обговорили законопроекти по певній тематиці, і всі знають, що голосування з 16-ої до 18-ої. У середу – день ратифікацій, виступів депутатів. До обіду ми проговорили ці питання ратифікації, після обіду, з 12:30 до 14:00 проголосували. В четвер знову з 16:00 до 18:00. А в п'ятницю немає що голосувати, бо в п'ятницю це година уряду, звіти комісій і так далі".

Він пояснив, що голосування лише в один день на тиждні немає сенсу. "Треба голосувати щодня, але у чітко визначений час", - пояснив Томенко.

Томенко також наголосив, що необхідно зменшити кількість народних депутатів.  "Я не відчуваю ефективності у такій чисельності депутатського корпусу. Я не заперечую того, щоби реалізувати частину результатів референдуму старого про 300 депутатів Верховної Ради, - пояснив він. - Я за Україну, де буде 300 депутатів".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Завтра у Раді зберуться 400 депутатів - Калєтнік

Крім того, він підкреслив, що необхідно ввестиі  систему відкликання народних депутатів, зокрема за ініціативою партії у разі "тушкування" та за побажаннями самих виборців.

Відповідаючи на уточнювальне запитання, чи це його особиста позиція, чи позиція всієї "Батьківщини", Томенко наголосив: "Я думаю, що опозиція готова піти на такий компроміс, якщо буде персональне голосування і чітко визначений час".

Зараз ви читаєте новину «Томенко придумав, як краще розподілити робочий час нардепів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі