понеділок, 01 жовтня 2018 19:48

Тимошенко замість Порошенка: зруйнували міф про якісні зміни

Тимошенко замість Порошенка: зруйнували міф про якісні зміни
Олігархи маневрують між Петром Порошенком і Юлією Тимошенко, каже Олег Рибачук. Фото: pravda.com.ua

З приходом на посаду президента Юлії Тимошенко замість Петра Порошенка змін в країні не відбудеться. Про це у коментарі Gazeta.ua сказав колишній віце-прем'єр і голова Секретаріату президента Ющенка Олег Рибачук.

"На горизонті знову вона. Та, що займається перевербуванням і перевихованням олігархів, формуванням "своїх" суддів і підготовкою людей на посади для керування потоками.

Люди помилково думають, що зі зміною режиму Порошенка на режим Тимошенко принципово зміниться підхід до влади. Ні. Буде тотальна заміна "смотрящих", а вплив на суддів збережеться і посилиться.

Коли на горизонті з'являються можливі хмарки змін, то багато продажних чиновників вже до них готуються - переорієнтовуються і пристосовуються", - розповів він.

Буде тотальна заміна "смотрящих", а вплив на суддів посилиться

Тимошенко буде заручатися підтримкою олігархів, прогнозує Рибачук.

"Альянс між Тимошенко і Коломойським буде, зараз його вплив зменшується. Пінчук, який намагається маневрувати між усіма, теж буде робити все можливе, щоб зберегти свій вплив. Всі без виключення групи впливу намагаються зорієнтуватися і зберегти кланову систему. Щоб в Україні не працював антимонопольний закон. Щоб ділити сектори економіки під себе - енергетика одному, хімія іншому, нафта, газ, бурштин ще комусь. Щоб далі мати монопольне право на формування цін, які українці оплачують.

Тому сюди не можуть зайти інвестори, які пропонують відкриті правила гри з конкурентним середовищем", - пояснив колишній віце-прем'єр.

"Ніяких змін не буде, якщо не міняти основу всього. Зараз сформована система закритого доступу в ручному режимі. І більшість важелів цього доступу - у руках президента", - сказав Рибачук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кого просуватиме Москва на президента України

Наступні вибори президента мають відбутися у березні 2019‑го, парламенту - у жовтні того ж року.

Президент Петро Порошенко оголосить про намір йти на вибори після старту виборчої кампанії.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко замість Порошенка: зруйнували міф про якісні зміни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі