пʼятниця, 20 вересня 2013 13:57

Тимошенко закликала владу не проґавити Угоду про асоціацію з ЄС

Тимошенко закликала владу не проґавити Угоду про асоціацію з ЄС
Фото: segodnya.ua

Угода про асоціацію з ЄС може перетворитися на черговий втрачений шанс без створення умов задля послідовної та ефективної імплементації угоди.

Про це йдеться у зверненні екс-прем'єра Юлії Тимошенко до 10-ї Ялтинської щорічної зустрічі, яке опубліковане на офіційному сайті Тимошенко.

"Угода про Асоціацію створює можливість змін зсередини, які вже давно на часі, але сама по собі не гарантує їх. Авторитаризм, неповага до верховенства права, та прав людини, погане економічне управління не зникнуть самі по собі лише тому, що існує підписана угода. Саме тому я хочу закликати вас подивитися далі, за 2013 рік. Без створення умов задля послідовної та ефективної імплементації угоди, вона, на жаль, може перетворитися на черговий втрачений шанс", - наголосила вона.

Водночас, за її словами, "Україна може бути прикладом успішної європеїзації для своїх громадян та для наших безпосередніх сусідів лише за умови впровадження та зміцнення європейських цінностей та верховенства права".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЄС чекає від України вирішення проблеми Тимошенко - Томбінський

"Я хочу особливо наголосити на пріоритеті створення виборчої системи, що викликає довіру, та правил виборів (Виборчого кодексу) Президента та Парламенту, що відповідають європейським стандартам", - підкреслила Тимошенко.  Водночас, вона додала: "Будь-які зміни до Конституції мають бути результатом широкого політичного консенсусу влади, опозиції та громадянського суспільства. Конституцію не можна змінювати в умовах авторитаризму".

 

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко закликала владу не проґавити Угоду про асоціацію з ЄС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі