пʼятниця, 25 грудня 2009 12:22

Тимошенко захищатиметься від нападок ЦВК у суді

Тимошенко захищатиметься від нападок ЦВК у суді

Виборчий штаб кандидата в президенти, нинішнього прем"єр-міністра Юлії Тимошенко має намір оскаржити в Київському апеляційному адміністративному суді рішення Центральної виборчої комісії, яка визнала неправомірними дії Тимошенко відносно ведення передвиборної агітації під час робочої поїздки в Чернігівську область 17 грудня.

Про це повідомив уповноважений представник Тимошенко в ЦВК, депутат Верховної Ради від фракції Блоку Юлії Тимошенко Володимир Пилипенко.

За його словами, скарга буде подана в п"ятницю.

Він відзначив, що таке рішення ЦВК є виключно політичним.

Пилипенко підкреслив, що факт порушення законодавства про вибори президента в діях Тимошенко відсутній.

Нагадаємо, ЦВК визнала неправомірною агітацію Тимошенко під час її робочої поїздки в Чернігівську область 17 грудня.

Крім цього, ЦВК оголосила Тимошенко попередження за залучення до проведення передвиборної агітації підлеглих, службового транспорту та інших ресурсів.

Таке рішення було прийняте за скаргою кандидата в президенти Василя Противсіха.

У скарзі Противсіх відзначив, що Тимошенко, перебуваючи з робочим візитом у Чернігові як прем"єр-міністр, проводила агітацію і виступала як кандидат у президенти.

Він підкреслив, що згідно із законом про вибори президента органам виконавчої влади і місцевого самоврядування, а також їх посадовим особам забороняється брати участь в передвиборній агітації.

proUA
Зараз ви читаєте новину «Тимошенко захищатиметься від нападок ЦВК у суді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі