четвер, 02 жовтня 2008 13:02

Тимошенко проситиме Путіна примусити Януковича до коаліції - Cекретаріат

Тимошенко проситиме Путіна примусити Януковича до коаліції - Cекретаріат

Заступник глави Секретаріату Президента Андрій Кислинський вважає, що зміна риторики лідера БЮТ, прем"єр-міністра Юлії Тимошенко пов"язана з обвальним зниженням рейтингів цієї політичної сили.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби Президента.

Зокрема, за його словами, "зараз рейтинг БЮТ скотився до 10-12%".

"Саме тому Тимошенко всіляко намагається уникнути позачергових виборів, усвідомлюючи всі ризики для своєї політичної сили. З цієї метою вона посилає сигнали про готовність відтворити демократичну коаліцію та скасувати антиконституційні закони, прийняті після 2 вересня. За задумом БЮТ, така тактика дозволить бодай на деякий час відтягнути момент, коли Президент підпише указ про розпуск парламенту", - вважає Кислинський.

Він також вказує на те, що зміна риторики Тимошенко відбулася саме напередодні візиту до Москви.

"Вочевидь, що у ході переговорів з російським керівництвом вона проситиме своїх покровителів "примусити Віктора Януковича до коаліції", оскільки останнім часом лідер Партії регіонів заявив про відхід від домовленостей про утворення більшості БЮТ-ПР", - припускає заступник глави Секретаріату.

"Для того, щоб виглядати якомога більш переконливою у своїх аргументах, Тимошенко важливо продемонструвати своїм російським друзям високу ймовірність відновлення демократичної коаліції. За її думкою, цей ризик змусить Москву бути більш наполегливою щодо своїх вимог до ПР формалізувати прокремлівську коаліцію у Верховній Раді", - відзначає Кислинський.

"Таким чином, так притаманна для чинного прем"єра політика шантажу фактично вийшла на міжнародний рівень. Немає сумніву, що тепер, коли провал БЮТ на виборах став цілком імовірним, Тимошенко хапатиметься за всі можливості втриматися при владі без втрат для себе та свого оточення. Зате залишається відкритим питанням, чим це обернеться для країни", - відзначив він.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко проситиме Путіна примусити Януковича до коаліції - Cекретаріат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі