четвер, 20 серпня 2009 09:19

Тимошенко приплела Януковича до рейдерського захоплення "Надра України"

Тимошенко приплела Януковича до рейдерського захоплення "Надра України"

Прем"єр-міністр Юлія Тимошенко заявляє про рейдерське захоплення оточенням лідера Партії регіонів Віктора Януковича Національної акціонерної компанії "Надра України".

Про це вона заявила, відкриваючи позачергове засідання Кабінету Міністрів в четвер.

Прем"єр назвала це засідання екстреним і покликаним не допустити розкрадання стратегічних нафтогазових родовищ держави.

Зокрема, за її словами, 19 серпня відновлений судом колишній керівник "Надра Україна" Едуард Ставицький разом з 7 охоронцями увірвався в будівлю компанії, тоді як нинішній керівник компанії Олександр Пономаренко знаходиться у відпустці, і почав шукати її печатки.

"Вчора було здійснено рейдерське захоплення командою Януковича на чолі зі Ставицьким. Вчора Ставицький разом з 7 охоронцями увірвався в НАК "Надра України", - сказала Тимошенко.

Вона відзначила, що Ставицький був призначений керівником цієї компанії за часів прем"єрства Януковича.

За її словами, нове керівництво компанії виявило, що за час керівництва компанією Ставицьким незаконно були передані в приватну власність 19 ліцензій на великі нафтогазові родовища.

Прем"єр підкреслила, що захоплення компанії було здійснено в той час, коли державі вдалося через суди повернути в держвласність велику частину цих родовищ.

Тимошенко заявила, що засідання Кабміну, що проходить в четвер, направлене на врегулювання ситуації в компанії і запобігання розкраданню стратегічних родовищ.

Як повідомлялося, Ставицький обіймав посаду керівника НАКу з 31 січня 2007 року по 30 січня 2008 року.

9 лютого Солом"янський районний суд Києва відмінив розпорядження Кабінету Міністрів 187 від 30 січня 2008 року про звільнення Ставицького з посади голови правління "Надра України".

Згідно з ухвалою Кабміну 188-р від 30 січня 2008 року, головою правління компанії є Пономаренко.

Обком

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко приплела Януковича до рейдерського захоплення "Надра України"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі