середа, 29 червня 2011 12:02

Тимошенко попроситься до Америки

Тимошенко попроситься до Америки

Екс-прем'єр України, лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко на наступному судовому засіданні 4 липня буде клопотати про те, щоб суд дозволив їй поїздку до США для участі в судовому процесі проти українського бізнесмена Дмитра Фірташа.

"На наступному судовому засіданні я буду оголошувати клопотання про моє право виїхати в США - дати можливість боротися з Фірташем, RosUkrEnergo, з корупцією в Україні, не в українських, а міжнародних судах", - сказала вона журналістам у середу після закінчення судового засідання.

При цьому вона не змогла спрогнозувати, чи дозволить суд їй цю поїздку. "Подивимося", - сказала Тимошенко.

Її захисник Сергій Власенко у свою чергу додав: "Вони бояться відпустити Тимошенко на вихідні до Львова. Про яку Америку може йтись? Я тут більш песимістичний, ніж Юлія Володимирівна".

Власенко відзначив, що якщо Тимошенко не дозволять поїхати в США, то слухання пройде без неї.

"Відповідні процедури будуть проводитися за участю юристів", - пояснив він.

Як повідомлялося, наприкінці квітня у ЗМІ з'явилась інформація про повістку суду Південного округу Нью-Йорка, яку той направив Фірташу з вимогою відповісти на звинувачення, викладені в позові екс-прем'єра України Тимошенко.

Водночас Фірташ, співзасновник газового трейдера RosUkrEnergo, заявив, що чув про позов проти нього в суді Південного округу Нью-Йорка від Тимошенко виключно зі ЗМІ і не отримував жодних офіційних повідомлень про процес.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко попроситься до Америки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі