понеділок, 24 грудня 2007 08:46

Тимошенко перегляне зарплати

Тимошенко перегляне зарплати
Прем`єр-міністр України Юлія Тимошенко ініціює введення диференційованої шкали встановлення мінімальної зарплати для різних професій.

"Те, що у нас встановлюється одна мінімальна заробітна плата для тих, хто працює в нормальних теплих умовах, і для тих, хто працює в умовах ризику, є неправильним і ненормальним", – сказала Тимошенко.

Зокрема, на її думку, мінімальна зарплата для шахтарів "повинна починатися з інших меж". Глава уряду повідомила, що новий склад Кабінету міністрів нині вивчає досвід з формування зарплати шахтарів країн СНД і близького зарубіжжя, відповідно до якого існує диференційована шкала мінімальних зарплат для різних професій.

Прем`єр-міністр також повідомила, що уряд має намір проаналізувати рівень цін на продукцію, що експортується за світовими цінами.

"Якщо, приміром, метал продається за світовими цінами, то у мене виникає запитання - чому зарплати далеко не світові?", - запитала прем`єр.

Тимошенко розраховує, що парламент ухвалить законопроект про введення диференційованої шкали встановлення мінімальної зарплати для різних професій. "Якщо не до Нового року, то відразу після Нового року", - підкреслила Тимошенко, пише УНІАН

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко перегляне зарплати ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі