середа, 05 лютого 2014 17:16

Тимошенко не зацікавлена у прем'єрстві Яценюка та Порошенка - Карасьов

Тимошенко не зацікавлена у прем'єрстві Яценюка та Порошенка - Карасьов
Вадим Карасьов Фото: "Радіо Свобода"

Екс-прем'єр Юлія Тимошенко не зацікавлена, щоб прем'єр-міністром стали бізнесмен Петро Порошенко або керівник "Батьківщини" Арсеній Яценюк. Оскільки вони укріплять свою владу, а Тимошенко не буде місця.

Про це у коментарі Gazeta.ua розповів політолог Вадим Карасьов.

"Якщо переговори влади й опозиції продовжуватимуться і можна буде "вичавити" Януковича й повернутися до парламентсько-президентської республіки, то є два реальних прем'єра, в яких не зацікавлена Тимошенко. Це Порошенко і Яценюк. Або можливий варіант Порошенко спікер, а Яценюк прем'єр. Вона розуміє, що Порошенко зможе під себе підім'яти опозицію, переорієнтувати "Батьківщину" чи її частину на себе. І Яценюк теж будучи прем'єром стане повністю контролювати "Батьківщину" і вирветься з чіпких обіймів Тимошенко. Бо поки що залежить від партії і Тимошенко. За таких умов прем'єр Яценюк чи Порошенко обростуть політичними зв'язками та укріплять свою владу. Тимошенко вийде, але місця їй не буде", - розповів він.

Карасьов зауважив, що Тимошенко не подобається сценарій опозиції - розхитувати режим Януковича через парламент і повернення до Конституції 2004-го року.

"Тимошенко розраховує: якщо Янукович втрачатиме владу, Росія зрозуміє, що він вже не зможе забезпечувати деякі її інтереси тут. Тоді почне його зливати. А хто зможе втримати країну від розпаду і забезпечити баланс інтересів Заходу і Сходу, повернути регіони під контроль центральної влади? Тимошенко. Тому і влаштує Путіна", - розповів експерт.

Нагадаємо, екс-прем'єр Тимошенко вимагає від Яценюка не повертати Конституцію 2004-го року. Також — припинити переговори з Януковичем, не брати участі в переформатуванні уряду та готуватися до дострокових президентських виборів. Такий лист зачитав на засіданні фракції її захисник Сергій Власенко.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко не зацікавлена у прем'єрстві Яценюка та Порошенка - Карасьов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі