четвер, 27 березня 2008 11:20

Тимошенко назвала Польщу "потрібним посередником"

Юлія Тимошенко розраховує на допомогу і підтримку Польщі на шляху України до членства в Євросоюзі і НАТО. У розмові з польськими журналістами прем"єр-міністр України відкинула натяки щодо прохолодних стосунків між нашими країнами, повідомляє Polskie Radio.

Тимошенко підкреслила, що співпраця Києва з ЄС і НАТО на даний час знаходиться на дуже важливому етапі: Україна повинна підписати угоду про зону вільної торгівлі та про приєднання до Плану дій заради членства в Альянсі. При цьому прем"єр підкреслила, що питання вступу України в НАТО буде обговорене на всенародному референдумі.

Прем"єр-міністр України вказала, що в цих питаннях допомога Варшави може бути необхідною: "Нам надзвичайно потрібен такий посередник, як Польща. Нам потрібна допомога Польщі, так було завжди, проте тепер ця допомога особливо потрібна".

Тимошенко підкреслила також, що істотне значення має також підписання угоди про малий прикордонний рух між Україною та Польщею:

"Візит прем"єр-міністра Польщі Туска дасть можливість координувати роботу двох урядів, підписати надзвичайно важливі для нас документи. По-перше це питання врегулювання відносин щодо прикордонного руху, а по-друге, це питання, яке пов"язане з проведенням Євро-2012", - підкреслила Тимошенко.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко назвала Польщу "потрібним посередником"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі