понеділок, 06 вересня 2010 14:03

Тимошенко натякнула ЄС, що за "газ Фірташа" заплатять європейці

Тимошенко натякнула ЄС, що за "газ Фірташа" заплатять європейці

Лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко попереджає, що борги "Росукренерго" будуть погашатися за рахунок коштів МВФ, тобто платників податків Євросоюзу.

Про це вона заявила на зустрічі з акредитованими в Україні дипломатами.

Вона пояснила, що з 1 вересня цього року згідно з рішенням Стокгольмського арбітражу Україна повинна віддати "Росукренерго" "не тільки вартість газу, за який вона нічого не заборгувала, а ще й штрафні санкції на рівні 600 мільйонів доларів".

За її словами, виконання цього рішення може призвести до того, що Україна не зможе вчасно розплачуватися з МВФ.

"Якщо 5,4 мільярди буде заплачено "Росукренерго", дисбаланс України поглибиться настільки, що Україна, по суті, вимушена буде далі і далі входити в систему ризиків повернення грошей МВФ", - заявила Тимошенко.

"Я вважаю, що це не пересічне питання, тому що гроші надаються МВФ Україні й іншим країнам за рахунок сплати податків вашими громадянами", - попередила вона.

"І якщо громадяни ваших країн будуть фінансувати корупцію в Україні, то мені здається, що це потребує уваги й реакції", - додала вона.

Тимошенко сказала, що звернеться до МВФ з проханням надіслати спеціальну робочу групу для розслідування ситуації,і "готова надати вичерпну інформацію з цього приводу".

Нагадаємо, що 8 червня Стокгольмський арбітраж вирішив, що "Нафтогаз" має повернути "РосУкрЕнерго" понад 12 мільярдів кубометрів газу. Пізніше Шевченківський райсуд міста Києва зробив це рішення обов"язковим для нашої країни.

Українська правда

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко натякнула ЄС, що за "газ Фірташа" заплатять європейці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі