пʼятниця, 30 травня 2008 09:06

Тимошенко каже, що Ахметов і Фірташ мають свої інтереси у Vanco

Тимошенко каже, що Ахметов і Фірташ мають свої інтереси у Vanco
Прем"єр-міністр Юлія Тимошенко заявляє про причетність бізнесменів Дмитра Фірташа та Ріната Ахметова до компанії Vanco Prykerchenska Ltd (Віргінські острови).

Про це Тимошенко сказала в ефірі телеканала "Україна".

"Одна з компаній, яка стоїть за шельфом Чорного моря, - це компанія Ріната Леонідовича Ахметова. Я думаю так, інша компанія - це Дмитра Фірташа, це той, котрий "РосУкрЕнерго" впровадив в Україні", - сказала Тимошенко.

Прем"єр також зазначила, що до компанії Vanco Prykerchenska причетна ще одна компанія, за якою стоять українські вищі чиновники, однак не назвала її.

"Ще одна компанія, що на 25% - це невпізнані чиновники України у вищих ешелонах влади", - сказала Тимошенко.

Вона також підкреслила, що її уряд не допустить сумнівних угод, подібних до видачі ліцензій компанії Vanco Prykerchenska.

25 квітня Мінприроди анулювало ліцензію Vanco Prykerchenska на розробку Прикерченської ділянки.

19 травня перший віце-прем"єр Олександр Турчинов заявив, що Кабмін вирішив вийти з угоди про розподіл продукції (СРП) з Vanco International, яка переуступила усі права з розробки Прикерченської ділянки шельфу Чорного моря Vanco Prykerchenska.

21 травня міністр охорони навколишнього природного середовища Георгій Філіпчук повідомив, що Кабмін не вийшов з угоди, а призупинив її дію.

Рішення урядів дотепер не опубліковано.

Vanco International, дочірня Vanco Energy Company (США), була обрана переможцем конкурсу на розробку Прикерченської ділянки у квітні 2006 року, 19 жовтня 2007 року було підписано СРП.

Після анулювання ліцензії Vanco Prykerchenska почала арбітражний розгляд проти України, заявивши, що Кабмін відмовляється від переговорів з компанією, пишуть Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко каже, що Ахметов і Фірташ мають свої інтереси у Vanco». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі