пʼятниця, 18 вересня 2009 13:49

Тимошенко хоче стати Президентом за 700 млн доларів - ЗМІ

Тимошенко хоче стати Президентом за 700 млн доларів - ЗМІ

Передвиборчий фонд Юлії Тимошенко може скласти до 700 мільйонів доларів.

"700 мільйонів (доларів) - реальна цифра", - заявив газеті "Сегодня" один з гарних знайомих прем"єра.

"Якщо вона десь близько півмільярда гривень витратить тільки на всеукраїнський тур попси, то скільки, по-вашому, вона повинна витратити на рекламні ролики, агітаторів і на те, що вже сьогодні щодня повідомляє народу, що "Вона працює"?", - запитав він.

"У кого в руках у даний момент контроль над бюджетом - у того і найбільший фонд. Ну і плюс до того, бізнесмени з фракції БЮТ допоможуть, а також співвласник "ПриватБанку" Ігор Коломойський", - додав співрозмовник.

Радник Тимошенко Олег Медведєв відмовився прокоментувати оцінки розмірів виборчого фонду прем"єра, сказавши, що цифрами не володіє.

Джерела в оточенні Віктора Януковича повідомили, що на президентську кампанію виділено стільки ж, скільки і на минулу парламентську.

"Тоді це було 168 мільйонів доларів. Спонсори ті ж - бізнесмени з фракції Партії регіонів. Рінат Ахметов і співтовариші", - розповів співрозмовник.

Виборчий фонд Арсенія Яценюка може скласти 100-150 мільйонів доларів. У той час як Анатолій Гриценко проводить акцію із збору коштів, необхідних для реєстрації кандидата в президенти.

Фонд на президентську кампанію Володимира Литвина, за твердженням його соратників, складе приблизно від 30 до 50 мільйонів доларів. Майже всі вони підуть на телерекламу.

"Ви запитуєте, скільки ми витратимо на агітаторів? Про що ви говорите, які агітатори. Розумієте, ми виходимо з того, що ця кампанія проводиться не з метою в ній перемогти, а з прицілом на наступні парламентські вибори", - пояснив співрозмовник.

"Потрібно добре прорекламувати Литвина, як лідера однойменного блоку. От дивіться, 17 січня вибори, народ уже місяць буде сидіти біля телевізора - на католицьке Різдво 25 грудня, на Новий рік, на наше Різдво, на Старий Новий рік. От на цей період і припадуть основні витрати", - додав він.

У Віктора Ющенка сподіваються зібрати для виборчої кампанії 100 мільйонів доларів.

"Витрачати в основному будемо на телерекламу і друковану продукцію. Знімемо документальний фільм про нашого кандидата. Зі спонсорів, судячи з усього, буде Ігор Тарасюк, голова ДУСі, у якого великі інтереси в харчовій промисловості", - розповіло джерело в оточенні президента, пише Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко хоче стати Президентом за 700 млн доларів - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі