четвер, 28 квітня 2011 12:43

Тимошенко хоче отримати орден за "газові" угоди з Путіним

Тимошенко хоче отримати орден за "газові" угоди з Путіним

Слідчі Генпрокуратури не надали екс-прем'єру кошторис збитків які нібино були завдані Україні внаслідок підписання газового контракту 2009 року з Росією.

Про це заявила екс-прем'єр Юлія Тимошенко.

"Слідчі відповіли, що їм нема чого мені дати крім постанови про порушення кримінальної справи і що розрахунків збитків у них немає. Повідомили мені, що справа прийшло з СБУ, і прокуратура порушила її за дорученням. Тобто спочатку порушують кримінальну справу, створюють інформаційну хвилю, а потім вже вигадують, що там написати ", - обурюється екс-прем'єр.

За словами Тимошенко, слідство неправильно розрахувало вартість технологічного газу. Вона пояснила, що в 2009 році Україні його купила дешевше, а не дорожче як вважають у Генпрокуратурі.

"Якщо б слідчі не полінувалися заглянути в бухгалтерію "Нафтогазу", вони б так не зганьбилися. У 2008 році технологічний газ для транзиту Україною закуповувала по 179 доларів за тисячу кубів, у 2009 році - по 154. Саме така ціна вказана в бухгалтерії "Нафтогазу". За їх логікою, це означає не збиток, а додатковий прибуток. У такому випадку замість кримінальної справи мені повинні видати орден", - переконана Тимошенко.

Остання кримінальна справа стосовно Тимошенко була порушена 11 квітня. Екс-прем'єра звинувачують у перевищенні влади та службових повноважень при укладанні газових контрактів в 2009 році. На думку слідства, в результаті підписання газових контрактів 2009 року держбюджет недорахувався 1,5 млрд. гривень.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко хоче отримати орден за "газові" угоди з Путіним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі